דלג לתוכן העמוד
ניגודיות צבעים

עדכון רשותי - קורונה - 27/3/2020*

*עדכון רשותי - קורונה - 27/3/2020*

*בהמשך להנחיות משרד הבריאות ולאור מגמת ההחמרה בהתפשטות נגיף הקורונה בארץ, אנו שבים ומבקשים מהתושבים להישמע להנחיות ולהשאר בבתים!*

*אין לצאת מהבית למרחק העולה על 100 מטרים, אלא לצורך קניית מצרכים או תרופות.*

ראש המועצה יוסי אברהמי מקיים בכל בוקר ישיבת הערכת מצב עם כלל הגורמים - מנהלי המחלקות, נציגי צבא, משטרה, ארגוני חרום והצלה.

המועצה פועלת סביב השעון למתן מענה לצרכי התושבים בכלל ולצרכי משפחות במצוקה, האוכלוסיה הבוגרת, ילדים עם צרכים מיוחדים ועוד.

גני המשחקים ביישוב תוחמו בסרטים והוצבו בהם שלטי "אין כניסה". התושבים מתבקשים שלא להפר את ההנחיות ולא להיכנס אליהם.

הפיקוח העירוני יחד עם משטרת ישראל עורכים ביקורות ובדיקות בכלל הסופרים/מרכולים ביישוב.

בהמשך לביקורות אלו, "שוק העיר" בשכונת נוה מנחם עבר חיטוי ומתנהל בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

*לידיעתכם- משטרת ישראל מתחילה במתן קנסות לאזרחים ועסקים שיפרו את הנחיות משרד הבריאות!*

לאור המצב, המועצה כרשויות אחרות, עובדת במתכונת חירום עם מינימום עובדים.

לפיכך:

*התושבים מתבקשים לצמצם ככל הניתן את כמויות האשפה הביתית וכמו כן להקפיד להשליך את האשפה אל תוך הפחים ולא להשאיר שקיות בסמוך לפחים. יחד נשמור על גבעת זאב נקיה ובריאה!*

המוקד העירוני תוגבר במוקדנים ובאנשי מקצוע הנותנים מענה מיידי, בכל יום החל מהשעה 8:00 ועד לשעה 15:00, בתחומי הרווחה, ייעוץ פסיכולוגי, תמיכה נפשית וסיוע למבודדים ועוד.

מעבר לשעות אלו, הפניה תירשם ותועבר אל אנשי המקצוע הרלוונטים.

המוקד פועל סביב השעון 24/7 בטלפון 5360106

*בהתאם להנחיות הממשלה, מטעמי צנעת הפרט, המועצה איננה מעדכנת או מוסרת פרטים אודות תושבים שנמצאו כחולים בנגיף*

*תושבים שהיו בסמיכות לאדם שחולה בנגיף, מקבלים ממשרד הבריאות מסרון (sms) המיידע אותם על כך ומורה להם להכנס לבידוד - נא להישמע להנחיות מחייבות אלו.*

לקבל. עדכון ממשרד הבריאות באם הייתם בסמיכות לחולה - מומלץ להוריד את אפליקציית - " המגן"

*עדכון רשותי - קורונה - 27/3/2020*

*אין לצאת מהבית למרחק העולה על 100 מטרים, אלא לצורך קניית מצרכים או תרופות.*

לאור המצב, המועצה כרשויות אחרות, עובדת במתכונת חירום עם מינימום עובדים.

לפיכך:

מעבר לשעות אלו, הפניה תירשם ותועבר אל אנשי המקצוע הרלוונטים.

המוקד פועל סביב השעון 24/7 בטלפון 5360106

מומלץ להוריד את האפליקציית - "המגן" לקבלת עדכונים במידה ושהיתם בסמיכות לחולה קורונה -

עובדי המועצה בשיתוף מתנדבים מתקשרים בימים אלו אל כל התושבים בני ובנות גיל 65+, לדרוש בשלומם.

שמירה על הקשרים החברתיים והמשפחתיים תיעשה באמצעות תקשורת מרחוק ולהימנע מאירוח של חברים ובני משפחה שאינם מתגוררים בבית.

אוכלוסייה בסיכון – קשישים ואנשים עם מחלות כרוניות קשות בכל גיל, ניתן לפנות אל מוקד המועצה לסיוע - בטלפון 5360106 - 24 שעות ביממה!

מחלה: תושבים המפתחים חום, עם או בלי תסמינים נשימתיים - עליכם להיכנס לבידוד בית ולהימנע ממגע עם בני המשפחה.

יש למדוד חום פעמיים ביום. במקרה של חום, החולה ימצא בבידוד עד יומיים ולאחר סיום החום. שאר בני המשפחה בבידוד רק במקרה של אבחנה של קורונה.

*דרושים מתנדבים!!*

*צוות קהילה הוקם בכדי לסייע לעובדי המועצה לתת מענה לצרכי התושבים ההולכים וגדלים*.

*תושבים המעוניינים הצטרף למאמץ הקהילתי ביישובנו ולסייע, אנא מלאו את הטופס המצורף וניצור עמכם קשר במידת הצורך* *https://forms.gle/D34PHB11EUHBqosh7*

לכל יוזמה, שאלה והארה ניתן לפנות לצוותי הקהילה:

במייל, לשרה-טל רחובי: community.g.zeev@gmail.com

בטלפון, לדיתה ניר : 02-5730366

בוואטספ, לחנן רוזנברג: 054474131

*כללי התנהגות חשובים למניעת הדבקה:*

1. להימנע ממגע פיזי כולל חיבוקים ולחיצות ידיים.

2. לא לפתוח דלתות בכף יד חשופה.

3. להמעיט בנגיעה בפנים.

4. לרחוץ ידיים במים וסבון לעיתים קרובות.

5. לאוורר את הבית.

6. לחטא ידיות ודלתות.

7. להימנע מעישון סיגריות, סיגריות אלקטרוניות ומשימוש בנרגילה.

8. להימנע מאכילה בכלים משותפים או משיתוף אוכל מפה לפה.