חגיגית עצמאות אקטיבית בגבעת זאב

יום העצמאות ה 73 למדינת ישראל, נחוג השנה ביישוב בגדול, למרות ההתראה הקצרה של הממשלה בדבר מתן הקלות בהנחיות משרד הבריאות.
שיירת הוקרה לכוחות הביטחון המורכבת מרכבי ביטחון של המועצה, רכבי ארגון ההצלה "איחוד הצלה" ומתנדבים נסעה בכל רחובות היישוב לשמחת התושבים שנופפו לעברה בדגלים, מחצרות ומרפסות הבתים.

שלושה מתחמים שונים עמדו לרשות התושבים החוגגים בפארקים - בפארק הגיא, בגן המשחקים שברחוב ערוגות שכונת נווה מנחם ובמגרשי הספורט של חטיבת הביניים הוצבו הצללות, מתקנים מתנפחים לכל הגילים וביניהם מתקן נינג'ה גדול במיוחד. משחקי קרבות לייזר, סימולטור לבטיחות בדרכים, משחקי שולחן, עמדות יצירה ועוד, והכל בליווי מוזיקה שמחה, וחלוקת קרטיבים והפתעות לילדים.
רכבי שמחה מקושטים סיירו בשכונות במשך כל היום וחילקו לילדים קרטיבים והפתעות לטובת כל אותם תושבים שבחרו לחגוג בבית ולא להגיע אל המתחמים.

שי מיוחד מתנת המועצה חולק אל תיבות הדואר של כל תושבי היישוב קודם לאירועי הזיכרון והעצמאות. השי, מארז חגיגי עם דגל ישראל, שרשרת דגלים ועלון משחקים והפעלות ליום העצמאות של ארגון "קרוב ללב", ארגון שמטרתו לחבר בין חלקים שונים בחברה הישראלית.