אנחנו אתכם – רק שומרים מרחק

מטה החירום גבעת זאב למען התושבים

התפרצות מגפת הקורונה הפוקדת את ישראל והעולם מציבה בפני מערכות המדינה, מקבלי ההחלטות והציבור כולו  אתגרים גדולים. חלק מהנחיות הממשלה הורו על הרשויות המקומיות כמו גם על ארגונים רבים אחרים, לעבור לעבודה במצב חירום. כלומר, עם 30 אחוזים מכוח האדם בלבד. חרף הנחיה זו, על הרשות מוטלות האחריות והחובה לשמור על רציפות תפקודית ולתת מענה לתושבים לא פחות ואף יותר מתמיד.

עם תחילתו של משבר הקורונה בארץ וקבלת ההנחיות ממשרד הבריאות, בהוראת ראש המועצה נפתח מטה החירום הרשותי בראשות ראש המועצה יוסי אברהמי, בשיתוף כל מכלולי החירום ובכלל זה ארגוני הבריאות, המשטרה והצבא. המטה מקיים בכל יום ישיבות הערכת מצב בהתאם לנעשה ביישוב, לצרכים העולים ולהנחיות הממשלה ומשרד הבריאות המתעדכנות.

במסגרת הערכות מצב אלה וכחלק מההחלטות שנתקבלו, הוחלט על תגבור המוקד העירוני הפועל גם בשגרה 24 שעות ביממה. המוקד תוגבר במוקדנים ובנציגי השרות הפסיכולוגי ומחלקת הרווחה, על מנת לתת מענים מקצועיים בזמן אמת לפניות התושבים. המוקד מרכז את כלל הפניות והצרכים של התושבים המובאים לידיעת מטה החירום המתכלל אותם, מפיק לקחים ונוקט פעולות בהתאם.

מיד עם עצירתה של מערכת החינוך בארץ, הורה ראש המועצה על הפסקת תשלומי ההורים לצהרונים. עם ההחרפה בהנחיות וסגירתם של מקומות הבילוי, חדרי הכושר וכיו"ב, הורחבה הנחיה הזו גם לעצירת התשלומים לחוגים ולמנויי חדר הכושר. בנוסף, התשלומים לארנונת העסקים ביישוב נדחו עד לראשון ביוני, לבעלי עסקים המעוניינים בכך.

בהודעה שהוציא ראש המועצה לתושבים בעקבות משבר הקורונה, נאמר בין היתר – "אנו מצויים בעיצומה של שעה קשה וגורלית לעם ישראל ולעמי העולם כולו. מגפת הקורונה אינה מבחינה בין עם לעם ובין אדם לאדם, איש איננו חסין מפניה. "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" , חובה עלינו  להגן על בריאותם של האנשים בקבוצות הסיכון, על בריאותם של בני משפחתנו ושל כל אחד מאתנו ועל כן עלינו לשמור באופן קפדני על הכללים. לא לצאת מהבית, להימנע מלימוד בצוותא ומתפילה בבית הכנסת, לשמור על מרחק 2 מטרים מאדם לאדם ולשמור על היגיינה. אני יודע כי אלו הנחיות קשות, אך הן הכרחיות לשמירת החיים. אנו כאן לשירותכם, יחד, באחריות אישית ובערבות הדדית נעבור את משבר הקורונה בשלום.

מערך הדוברות פועל ביתר שאת, תוך הוצאת עדכונים שוטפים לתושבים, חידוד הנחיות הממשלה וההוראות המחייבות, באמצעות הודעות בוואטסאפ, בשלטי החוצות הדיגיטליים, ובעדכון האתר, דף הפייסבוק והאינסטגראם של המועצה במידע חשוב ורלוונטי. לטובת הציבור החרדי שאיננו משתמש ברשתות החברתיות ובדיגיטל הודפס מידע חשוב והוצאו הודעות מוקלטות לטלפונים הפרטיים. במקביל למידע החיוני ולעדכון בדבר ההנחיות, התפרסמו מיזמים חברתיים דיגיטליים למילוי שעות הפנאי של התושבים הנמצאים בבתים.

"אתגר 30 הימים" – הוא דוגמה למיזם נפלא אותו הגה מנהל הרלב"ק חנן רוזנברג. במסגרת מיזם זה, תושבים נרשמים למגוון קורסים קצרים אותם מלמדים מורים ומדריכים ביישוב "און ליין". במסגרת השיעורים, המורים מציבים לתלמידים אתגרים יומיים מהנים.  המיזם זוכה להצלחה רבה וכבר נרשמו מאות משתתפים.

"צוות קהילה" – צוות שהוקם כחלק מהחלטות מטה החירום. הצוות מורכב מעובדי המועצה וממתנדבים מקרב ארגוני ההצלה דוגמת "עזר מציון" ומתושבים מתנדבים. עד כה ריכז צוות הקהילה ונתן מענה למאות פניות של תושבים בתחומי רפואה, תמיכה נפשית, סיוע והצלה.

אוכלוסיית בני ובנות גיל ששים וחמש ומעלה, הוגדרו ע"י המדינה כאוכלוסייה בסיכון ולפיכך המועצה שמה דגש על שמירת קשר ומתן מענה לאוכלוסייה זו כמו גם למשפחות המוכרות ע"י הרווחה. צוות של מחלקת הרווחה בסיוע "צוות קהילה" יצרו קשר טלפוני עם מאות התושבים הקשישים, לדרוש בשלומם ולברר באם יש להם עורף משפחתי או שמא הם זקוקים לסיוע. בנוסף, מאות ארוחות חמות נרכשו על ידי המועצה לטובת הקשישים, תושבים מבודדים ומשפחות רווחה והן מחולקות מדי יום ישירות לבתים ע"י צוות הקהילה.

משבר הקורונה והנחיות משרד הבריאות המורות להישאר בבידוד בבתים מחשש להדבקה בנגיף, קשות עבור כולנו, אך עבור ילדים עם צרכים מיוחדים הזקוקים למסגרת טיפולים רגשיים ונפשיים ועבור בני משפחתם, ההנחיות מזמנות אתגרים קשים במיוחד.

מתוך הכרה בקשיים ובאתגרים אלו, הוחלט להכין "ערכת הפוגה" לילדי צמי"ד (צרכים מיוחדים), מטרת הערכה לזמן הפוגה וזמן פעילות והנאה משותף לילדים ולבני משפחתם ובכך להביא הקלה ושמחה.

את מיזם "ערכות ההפוגה" הובילה מנהלת בינוי קהילה וצמי"ד (צרכים מיוחדים) שרה-טל רחובי, יחד עם עדיה אנקור רכזת חונכויות צמי"ד ועם שותפות  מ"צוות קהילה"

ביום ראשון 29 במרץ, עובדי המועצה וצוות של מתנדבים יצאו אל בתי הילדים וחילקו להם את השי. השמחה וההתרגשות היו גדולות ומחממות את הלב.

כאמור, מחלקות המועצה עובדות במתכונת חירום ועם כוח אדם מצומצם והמועצה עושה את כל המאמצים לשמור על ניקיון היישוב ככל שניתן ופינוי האשפה וניקיון הרחובות כמו גם עבודות התחזוקה ממשיכות באופן מסודר. לנוכח זאת, מחלקת שפ"ע מבקשת לפנות אל התושבים בבקשה להימנע בימים אלו מפינוי גזם ופסולת גושית (רהיטים וחפצים גדולים) לרחוב ולשמור את הסדר (בבית), לימים שאחרי הסגר!

הפיקוח העירוני עובד אף הוא ביתר שאת ביישום הנחיות הממשלה ובאכיפתן בשיתוף משטרת ישראל. בהתאם להנחיות, נסגרו כלל גני המשחק ביישוב לכניסת תושבים, התושבים מתבקשים להישמע להנחיות המחייבות ולא לצאת אל גני המשחקים. במרכולים נערך פיקוח יומי לבדיקת יישום ההוראות המחייבות של הממשלה.

מטה החירום מבקש להבהיר לתושבים - אנו כאן אתכם ובשבילכם ­- אל תהססו לפנות!

המוקד פועל 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע

בין השעות 8:00 בבוקר ועד 19:00 בערב, מתוגבר המוקד באנשי מקצוע הנותנים מענה בתחומי רווחה, ייעוץ פסיכולוגי, מצוקה כלכלית, סיוע למבודדים ועוד.

מעבר לשעות אלו הפניה תירשם ותועבר אל אנשי המקצוע הרלוונטיים לטיפול.

בעדכוני המועצה ובהנחיות הממשלה, ניתן להתעדכן במוקד העירוני - 5360106

באתר המועצה: www.givat-zeev.muni.il בדף הפייסבוק-   מועצה מקומית גבעת זאב

באינסטגראם מועצה מקומית גבעת זאב  – givatzeev.muni.il  באפליקציה "מועצה מקומית גבעת זאב"

טלפונים חיוניים לשימושכם:

מד"א: 101   מוקד משרד הבריאות: *5400 פורטל החרום הלאומי - https://info.oref.org.il/ מוקד 104 פיקוד העורף *8844 מוקד המרכז לאזרחים ותיקים

מגנט.jpg