משפצים ומתחדשים

החלפת מבנים בין בתי הספר ועבודות שדרוג נרחבות במוסדות החינוך לקראת שנת הלימודים תש"פ

עם יציאת תלמידי בתי הספר בגבעת זאב לחופש הגדול, ולאור איחודם בשנת הלימודים הקרבה של שני בתי הספר היסודיים יע"ד ואגמים לבית ספר אחד, שלעת הזו ועד לבחירת שם חדש ייקרא – "בית הספר המאוחד", החלה המועצה בהעברת ציוד בין בתי הספר ובעבודות שיפוצי קיץ נרחבות להכנת המבנים לשנת הלימודים החדשה – תש"פ. השיפוצים בכל מוסדות החינוך ובכלל זה בתי הספר וגני הילדים כוללים צביעה וסיוד, תיקונים בהתאם לנדרש, מיטוב והרחבת אמצעי מיזוג האוויר, בדיקות ואישורי בטיחות והתאמות נגישות הכוללות כיתות אקוסטיות בהתאם לצורך וציוד חדש לגני הילדים.

איחודם של בית הספר יע"ד וביה"ס אגמים במבנה של אגמים שבשכונת נווה מנחם, דרש תוספת כיתות ולצורך כך, במהלך חופשת הקיץ בנתה המועצה תוספת של ארבע כיתות חדשות, רחבות ומוארות ומעל האמפיתיאטרון שבחצר הותקנו מפרשים להצללה. בתחילת חודש ספטמבר הקרוב, תחל בנייתו של אולם ספורט חדש ומשוכלל לטובת בית הספר ובו טריבונה שבה 250 מקומות ישיבה.

במבנה בית הספר יע"ד שמתפנה יעבור לשכון בית הספר "שבילים" של החינוך המיוחד. במבנה בית הספר נערכות עבודות שיפוץ נרחבות שמטרתן ריענון וחידוש המבנה והתאמתו לצרכיו הייחודיים של ביה"ס ותלמידיו – כיתות הלימוד שופצו וכך גם חדרי השירותים, חלק מהמבנה רוצף מחדש ונעשו כל העברות ורכישות הציוד הדרושות בהתאם לייחודיותו של בית הספר.

בית הספר הממ"ד אתרוג מתחדש בהצללה שתותקן מעל הטריבונה שבמגרש הספורט. אולם הספורט ישופץ, יותקן בו מיזוג ויירכש ציוד חדש. לאור הגידול המבורך במספר התלמידים בבית הספר, בשנת הלימודים הקרובה יתווספו לכיתות הלימוד שני מבנים יבילים שישמשו ככיתות לימוד עד להקמתן של שש כיתות לימוד חדשות שבנייתן תחל בשנת הלימודים הבאה.

יוסי אברהמי- "שנת לימודים חדשה היא תמיד אירוע מרגש ובשנת הלימודים הקרובה תש"פ, לאור איחוד בתי הספר יע"ד ואגמים, ההתרגשות גדולה במיוחד וכך גם ההכנות הנדרשות. השנה, לצד עבודות הצביעה והתיקונים הרגילים להכנת בתי הספר, עסקנו גם בבנייתן של כיתות לימוד חדשות, רכשנו ציוד חדש וייעודי והגדלנו את מידת השיפוצים במבנים. כיום, שבועיים לפני פתיחת שנת הלימודים אני יכול לומר שעמדנו בהצלחה ביעדים ובאתגרים שעמדו בפנינו וב"ה נגיע אל פתיחת שנת הלימודים מוכנים וערוכים היטב לקליטתם של התלמידות והתלמידים במוסדות החינוך באופן הראוי וההולם ביותר. ועל כך תודתי נתונה לעובדי המועצה המסורים, למחלקת החינוך, למנהלות בתי הספר והצוותים החינוכיים, לוועדי ההורים ולכל השותפים לעשייה ולדרך".

4שיפוץ מוסדות החינוך שנהל תשפ.jpg

3שיפוץ מוסדות החינוך שנהל תשפ.jpg