מרחיבים את השרות לטובת הבריאות

ראש המועצה נפגש עם בכירות מקופ"ח מכבי לקידום השרות לתושב

כחלק מהרצון לקדם ולשפר את שרותי הבריאות הניתנים לתושבים בגבעת זאב, ביום שני, 8 באפריל התקיימה בלשכת ראש המועצה ישיבה בנושא מיטוב והרחבת שירותי מכבי ובחינת האפשרות לשיתוף פעולה עם המועצה לרווחת תושבי היישוב חברי מכבי.

בדוח הביטוח הלאומי שהתפרסם לא מכבר, עלה כי בשלוש השנים האחרונות הצטרפו למכבי מעל 25,000 חברים חדשים, והוקמו 21 מרכזים ומכוני בריאות חדשים. רק במבואות ירושלים פועלים כיום 5 מרכזים רפואיים – ברמות, מבשרת ציון, גבעת זאב, טלזסטון ורמת שלמה.

בישיבה שהתקיימה ביוזמת חברת המועצה אילנה דרור, נכחו ראש המועצה יוסי אברהמי, דניאלה שופן מנכ"לית המועצה, עינת אמיר דוברת המועצה, אילנה דרור חברת המועצה ונציגות מכבי, הד"ר דפנה דורון, מנהלת רפואית מחוז ירושלים, הדר שוורץ גולדמן, מנהלת מרחב מבואות ירושלים, ואפרת לוקר, סגנית מנהלת מרחב מבואות ירושלים.

חברת המועצה אילנה דרור נתנה סקירה מפורטת באשר לחוויית מבוטחי הקופה אל מול שרותי הבריאות הניתנים ביישוב על ידי הקופה. בשנה האחרונה עזבו ד"ר ירום וד"ר המבורגר את היישוב, שני רופאים ותיקים ואהובים שרבים מתושבי היישוב נהנו מטיפולם המסור והמקצועי, לדברי חברת המועצה אילנה דרור, עזיבתם של הרופאים גרמה לחוסר יציבות בשרותי הרפואה ולחוסר שביעות רצון בקרב חלק מהמבוטחים. כמו כן הביאה חברת המועצה נתונים ומספרים המתארים את התפלגות תושבי גבעת זאב בארבע קופות החולים. מהנתונים עולה כי מכבי הנה הקופה השלישית בגודלה בגבעת זאב.

ראש המועצה יוסי אברהמי ביקש לבחון כיצד ניתן לשפר את השירותים הניתנים לחברי הקופה ולתת מענה מיטבי הן בשעות הקבלה והן במגוון השירותים. לשאלתו השיבה הדר שוורץ גולדמן, מנהלת מרחב מבואות ירושלים כי הם מודעים לאי שביעות הרצון של חלק מהמבוטחים ועל כן  "בשבועות האחרונים הורחבו שעות השירות של המעבדה, האחיות ורפואת הילדים בגבעת זאב. כמו כן, הוספנו רופא ילדים, רופא משפחה, נשים ועור. למכבי ישנם שירותים דיגיטליים מתקדמים הכוללים פנייה לרופא, חידוש מרשמים, שליחת התחייבויות, קביעת תורים ועוד. מלבד כל אלה, במרחק נסיעה קצר בקניון רמות, מציעה מכבי מגוון רחב של רופאים מומחים לרשות החברים".

ראש המועצה הודה לנציגות קופת החולים מכבי על הגעתן, על האוזן הקשבת ועל נכונותן הכנה לשפר ולייעל את השירותים ולעשות כל שניתן למען מתן שירות איכותי מיטבי לתושבי היישוב – "אני סבור שפגישה זו חיונית וחשובה ביותר היות והיא משליכה באופן ישיר על איכות החיים בישוב ולשמירה על בריאותם של תושבי הישוב. אני מודה לכן על הגעתכן ועל נכונותכן להקשיב ולקבל ביקורת ומחמאות כאחד. אנו נשמור על קשר ונמשיך לעמוד על הנושא מקרוב וכמובן נשמח לסייע בכל שניתן למען שירות מיטבי לחברי מכבי. בהמשך נתאם פגישות עם נציגים מיתר קופות החולים ואני תקווה כי הם יראו נכונות ומסירות כשלכן".