אביב של בניה והתחדשות בגבעת זאב

החלה בנייתן של מאות יחידות דיור, גני משחק, חנויות וגן ארכאולוגי

זה איננו סוד שגבעת זאב צמאה לבניה חדשה, ומצוקת הדיור ביישוב הפכה זה מכבר לנושא שיחה כאוב ומתמשך בקרב תושבי היישוב, לאחר שבשנים האחרונות למעט שורה של בניינים ברחוב האתרוג ובנייתן של יחידות צמודות קרקע בשכונת הר שמואל, כמעט ולא הייתה בניה חדשה באזור מרכז גבעת זאב.

כל זה עתיד להשתנות בקרוב. הודות למאמציו הרבים ולפעילותו של ראש המועצה בכנסת, בשנים הקרובות תהנה גבעת זאב מתנופת בניה והתחדשות ואביב חדש של בניה ואכלוס ימלא את היישוב. מאות משפחות יקימו את בתיהן במאות יחידות דיור חדשות ומגוונות שחלקן נבנות כבר בימים אלו ובאחרות שבנייתן תחל בקרוב. בניה חדשה זו עתידה להביא משפחות חדשות שתצטרפנה לקהילת גבעת זאב וכן תיתן מענה ופתרון גם לזוגות הצעירים ולמשפרי הדיור, לאור דרישת ראש המועצה מהיזמים כי  10% מהדירות בכל פרויקט תהיינה דירות 3 חדרים לטובת דור ההמשך והזוגות הצעירים. יוסי אברהמי- "בעשור האחרון נוספו לגבעת זאב כ – 6000 תושבים חדשים, מה שמציב אותה על המפה כיישוב בצמיחה מתמדת, וכיישוב עם ביקוש גבוה. במקביל, גבר הצורך בהשקעה בתקציבים גדולים הרבה יותר, בתי ספר וכיתות לימוד בהתאם לאוכלוסייה, פעילויות פנאי, תשתיות ונדל"ן לזוגות הצעירים ולדור ההמשך. השינוי שעברה גבעת זאב הוא דרמטי, ועם זאת התהליך בעיצומו, ותהליך הצמיחה וההתפתחות המשמעותיים ביותר עוד לפנינו. אמנם נדרשו לטובת העניין זמן ומאמצים לא מבוטלים, אך במקרה זה, הסבלנות השתלמה ואנו בפתחה של תקופת צמיחה והתפתחות שבשנים הקרובות תשנה את פני היישוב ותכניס בו משב רוח רענן".

הפרויקטים החדשים הצפויים להיבנות-

"גני יהודה ויהודית"  - שכונה החדשה המונה 6 בניינים ובהם 228 יחידות דיור, עולה בימים אלו על הקרקע בצפון מערב היישוב. השכונה מתוכננת בשלושה שלבים. בשלב הראשון הנמצא כרגע בבניה, נבנות 76 יחידות דיור. בשלבים השני והשלישי שבנייתם תחל בקרוב ייבנו יתר 152 היחידות. בנוסף לבנייני המגורים, יוקמו בשכונה גני משחקים וספורט וכן מעון יום.

הכניסה לשכונה החדשה תהיה מהצומת החדש והמרומזר שהוקם בכביש 443 הישן (צומת התול"ר) בעלות של עשרה מיליון ₪ מתקציב משרד התחבורה. צומת זה שיהווה שער כניסה נוסף לגבעת זאב, יקל באופן ניכר על עומס התנועה שברחוב המכבים.

הרחבת שכונת משה"ב – להיקפה של השכונה הקיימת עתידות להיווסף 880 יחידות דיור חדשות שייבנו בארבעה שלבים. בשלב הראשון שיוצא כעת אל הדרך, תהיה תוספת של 140 יחידות דיור בארבעה בנייני מגורים, גני משחק, גני ילדים ומעונות יום. בשלב השני ייבנו 56 יחידות דיור בשני בניינים, בשלב השלישי 136 יחידות דיור עם שטח נרחב למבני ציבור ובתי ספר ובשלב הרביעי ייבנו 550 יחידות דיור.

גן ארכאולוגי - בשכונת משה"ב, בסמוך לרחוב החרצית, ישנו שטח ובו אתר ארכאולוגי. עד עתה היה הביקור באתר סגור למבקרים. בקרוב יתחילו עבודות לפיתוח המקום ולהכשרתו לפארק ארכאולוגי שיהיה פתוח לציבור. בנוסף, יותקנו במקום מתקני משחק ואזורי ישיבה לטובת המבקרים והמטיילים. הפארק מוקם בשיתוף ובאישור קמ"ט ארכאולוגיה (נציג רשות העתיקות באזור יהודה ושומרון).

מתחם הסובה- המתחם כפי שהוא היום, על המבנים הקיימים בו, ייהרס ובמקומו יוקמו במקום 3 בנייני מגורים משולבי מגורים ומסחר. הבניינים בני 6, 7 ו – 9 קומות ובהם 72 יחידות דיור. במקום מועדון הנוער "הסובה" שייהרס, יבנה היזם מועדון חדש ונאה ברחוב השקד, מתחת למבנה הצופים.

שכונה חדשה - הדמיה.jpg