צובעים את הגבעה בכתום

פחי אשפה כתומים נפרסו ברחבי היישוב וגבעת זאב מצטרפת למחזור האריזות

בתחילת השבוע, לאחר שבשלטי החוצות הועלו מודעות המבשרות ש"בקרוב גבעת זאב תיצבע בכתום", לצד פחי האשפה הירוקים נפרסו ברחבי היישוב פחי אשפה כתומים. בכך הצטרפה גבעת זאב לרשויות נוספות בארץ הפועלות על פי "חוק האריזות" (החוק להסדרת הטיפול באריזות התשע"א-2011).

לצד הצבת הפחים, נפתח קמפיין פרסום -"צובעים את הגבעה בכתום", שיימשך לכל אורך חודש מרץ וישתלב עם קמפיין ההסברה הארצי של חברת ת.מ.י.ר שיועלה לכל ערוצי הטלוויזיה ויפורסם בעיתונות הארצית.  במהלך השבוע הבא יחולקו מדלת לדלת בכל רחבי היישוב, סלים ידידותיים לסביבה ובהם עלון הסברה.

על פי נתוני מהמועצה, כמעט מחצית מנפח הפסולת הביתית ביישוב היא אריזות, ואת כולן ניתן למחזר! הפחים הכתומים יקלו על המחזור, יתרמו להפחתת כמויות הפסולת הנשלחות להטמנה, יסייעו בשמירה על איכות הסביבה  ואף יצמצמו את הוצאות המועצה בתחום זה.

לדברי ראש המועצה יוסי אברהמי המלווה ועומד על קידומו של הפרויקט מקרוב – "איכות הסביבה הינו נושא חשוב ביותר, המשפיע על הבריאות ועל איכות החיים שלנו ושל הדורות הבאים. המועצה המקומית גבעת זאב מקדמת ביישוב מדיניות של מגמה ירוקה, לשיפור איכות החיים, שיפור חזות פני היישוב ולשמירה על הטבע. כחלק ממדיניות זו, הוצאנו לפועל בשנים האחרונות מספר תכניות, וביניהן, הפרדת פסולת למחזור של עיתונים ובקבוקי שתייה מפלסטיק במחזוריות, החלפת פנסי הרחובות לתאורת לד חסכונית והצבת לוחות סולאריים על גגות מבני הציבור להפקת "חשמל ירוק" ממקור אנרגיה מתחדשת וידידותית לסביבה. להפעלתו המוצלחת של המהלך, שהצלחתו היא הצלחת כולנו, קיימת חשיבות מכרעת לשיתוף פעולה מלא של התושבים. אנו מודעים לכך שיידרש זמן עד להטמעתו של הפח והפיכתו לחלק משגרת פינוי האשפה הביתית של התושבים ובכדי לסייע בידיהם המוקד העירוני יעמוד לשירותם וייתן מענה והבהרות לכל שאלה".

אז מה קורה עם האריזות אחרי שהשלכנו אותן לפח הכתום?

תכולתם של הפחים הכתומים נאספת ע"י עובדי מחלקת התברואה ומובאת למפעל המיון בראשון לציון המאושר ע"י חברת תמיר. האריזות הממוינות כוללות אריזות מתכת (למשל אריזות מטרנה ומכלי תרסיסים לטיהור אוויר), קרטוני משקה, בקבוקי שתייה, אריזות מפלסטיק קשיח כמו אלה של מוצרי הניקיון, שקיות פלסטיק, קרטון ושאריות פסולת. אחרי תהליך המיון, מטופל כל אחד מהחומרים באופן שונה ומופנה למפעל מחזור מתאים בארץ או בחו"ל.

פסולת אריזות מתכת, למשל, עוברת התכה ונעשה בה שימוש חוזר בתעשיית הבניין. עובי החומר וצבעו ממשיך לתהליך רב-שלבי של פירוק לסיבים, סחיטה וחימום וחוזר כנייר טואלט. פסולת אריזות הפלסטיק עוברת תהליכים שונים ומייצרים ממנה פתיתי פלסטיק דקים. הפתיתים משמשים לייצור מוצרים העשויים מפלסטיק ממוחזר- פחי אשפה, אריזות לפירות וירקות ועוד.

אז מה משליכים לפח הכתום?

אריזות חטיפים, קופסאות שימורים, שקיות פלסטיק וניילון, קרטוני חלב ומשקה, אריזות של מוצרי טיפוח (דאודורנטים ועוד), מכלים של מוצרי ניקיון, אריזות ריקות ללא מכסים, אריזות של מוצרי חלב, אריזות של ירקות ופירות (נספקים), אריזות קלקר, ועוד.

לנוחיותכם: ניתן להשליך את האריזות לפח הכתום בשקית ניילון (של הסופר).

מה לא נכנס לפח הכתום?

אריזות זכוכית: למתקנים הסגולים

אריזות נייר וקרטון דק: ל"תפוזיות" מתקני המתכת העגולים (צבע ירוק) לאיסוף נייר.

קרטונים: לקרטוניות (נמצאים במרכולים).

כלים חד פעמיים: לפח האשפה הירוק הרגיל (השתמשתם בהם רגע, והם ישכבו במטמנה במיליוני השנים הבאות, הנה עוד סיבה טובה להמעיט את השימוש בהם!).

בכל שאלה, ניתן לפנות אל המוקד העירוני – 106

מה זורקים ולא זורקים לפח הכתום