קהילה בירוק

החלה הפעילות ללימודי הטבע והסביבה בגן האקולוגי

לפני כחודש התחילה הפעילות החינוכית בגינה אקולוגית של גבעת זאב. הגינה היא מקום מוריק ומסקרן שהוקם בסמוך לגן הדינוזאור והמשתלה של המועצה, מקום טבעי המזמן חיבור לאדמה ולכל הטבע הסובב אותנו באזורינו.

הגינה הינה יוזמה של מחלקת החינוך במועצה בניהולה של הגב' דניאלה שופן והוקמה בברכתו של ראש המועצה מר יוסי אברהמי מתוך שאיפה ליצור מקום קהילתי המאפשר קרקע פורייה ומחברת בין המקום ליושביו, מרחב יצירה קהילתי ושונה בנוף העירוני. יצירת מרחב לימודי לא שגרתי המאפשר לילדים ולבוגרים לרכוש ידע דרך חוויה.

ההשקעה הגדולה בהקמת הגינה מגיעה  מתוך אמונה שאין דרך טובה יותר ללמוד על הטבע והסביבה אלא מתוך התנסות חווייתית, מתוך מגע ישיר עם האדמה והטבע.

במסגרת התכנית החינוכית הפועלת בגינה האקולוגית  ילמדו ילדי הגנים ובתי הספר על ההיסטוריה של גבעת זאב, על החיות, הצמחים, וכל מה שקיים בסביבתנו הקרובה. כמו כן יוקדשו שיעורים לנושאי איכות הסביבה, מיחזור וקיימות. הלמידה תתקיים דרך יצירה, התבוננות ופעילויות קבוצתיות בחוויית לימוד לא שגרתית.

את הפעילויות מעביר המדריך גיא כנען, איש טבע וגם סטודנט למוזיקה.

לכבוד ט"ו בשבט הוכנו על ידי עובדי מחלקת הגינון בניהולו של מר משה בלולו ערוגות רבות. ילדי הגנים ובתי הספר יחד עם ראש המועצה שתלו בהם המוני שתילי ירקות חורף.

הגינה האקולוגית מהווה את חוד החנית של פעילויות "וועדת אהבת הארץ" שפועלת בגבעת זאב כבר למעלה מתשע שנים. בוועדה חברים נציגי מערכת החינוך הפורמאלית והלא פורמאלית יחד עם מתנדבים בני היישוב. שילוב הגינה האקולוגית עם כיתת הלימוד שבתוכה תיצור מרכז חוויתי סביבתי לכל קהילת גבעת זאב על כל גווניה ותשמש מקום מפגש לאוהבי הטבע והסביבה בכל הגילאים.

נטיעות בגן.jpg

נטיעות בגן 2.jpg