מתנדבים ומצילים חיים

מתנדבי יחידת הסע"ר היישובית תרגלו תרחיש רעידת אדמה

יחידת החילוץ היישובית  הינה יחידה המורכבת בחלקה מעובדי מועצה ומתושבים מתנדבים.

פיקוד העורף בשיתוף מחלקת הבטחון הכשירו עובדי המועצה וכן מתנדבים  בקורס חילוץ קל,

מגמת פיקוד העורף, לעודד תושבים להגיע וללמוד כיצד להגיש סיוע ראשוני במקרי חירום דוגמת, רעידת אדמה, או כפי שקרה באסון וורסאי

המשתתפים בהכשרה רוכשים יידע בסיסי במגוון תחומים כגון :

1.סיוע ועזרה ראשונה ע"י נציג מד"א.

2.התנהגות בעת שריפה ע"י נציג כיבוי אש.

3. טיפול ראשוני בבעיות חשמל ו\או גז  העלולות להתרחש גם במלחמה כאשר נופלים טילים.

4. תאונות הניגרמות בתוך הבית (פציעות, חנק, אובדן הכרה ועוד...).

ביום רביעי 14 ביוני, נערך אימון רענון למתנדבי  יחידת סע"ר (סיוע עזרה ראשונית), שעברו את ההכשרה ומחוייבים לעשות אימון רענון פעם בשנה.

השנה נערך אימון הרענון בבית זית, היה זה אימון רחב היקף, בו השתתפו נציגים מכל כוחות הבטחון - פיקוד העורף, מד"א, כיבו - אש, משטרה, זק"א מתנדבי יחידות סע"ר ועוד.

במהלך התרגיל היו אנשים שתפקידם היה לפקח על הנעשה באתר ההרס ולבדוק את המתנדבים בפעולה.

עובדי המועצה והמתנדבים קיבלו תשבוחות ומחמאות רבות על שיתוף הפעולה בחילוץ ניפגעים באתר הרס מסובך ומורכב שהכין להם פיקוד העורף מבעוד מועד.

הפקחים התרשמו מהאירגון ומרצינות המתנדבים וכן מתפקודו ופיקודו של יהודה דורון על המתנדבים בשטח.

תושבים המעוניינים לקחת חלק ביחידה  ולקבל את ההכשרה  מוזמנים לפנות אל מחלקת הביטחון בטלפון - 5360204

תודות שלוחות לכל המתנדבים שהקדישו זמנם ולקחו חלק בתרגיל - יישר כוח!

בתקווה שלא נזדקק להשתמש ביידע בשום מקרה בעתיד.

תרגיל יחידת סער.jpg 6.jpg

תרגיל יחידת סער.jpg