כנס החינוך תשע"ז

בערב יום ראשון, 19 בפברואר, התכנסו בהיכל התרבות כל עובדי מערכת החינוך ברשות לכנס החינוך השנתי. כיבדו את האירוע בנוכחותם, יוסי אברהמי ראש המועצה, אלי בן חמו סגן ומ"מ ראש המועצה, דניאלה שופן מנכ"לית המועצה ומנהלת מחלקת החינוך, חברת המועצה אילנה דרור מחזיקת תיק החינוך, חנן רוזנברג מנהל יחידת הנוער, מר מוטי סמט, יו"ר הסתדרות המורים מחוז ירושלים, הגב' מרים פרץ, מפקחת מנהל חברה ונוער, המפקחות- שרון שני, ציונה בן חמו ורות לסרי. מנהלות, מורות, גננות, סייעות וכל צוותי החינוך. יו"ר מועצת הנוער היישובית אופק אליאס ועדינה כהן סגנית היו"ר.

את הערב הנחה בסגנונו המיוחד מר יוסף אלמליח שהזמין את ראש המועצה לשאת דברי ברכה-  "אני מאמין בחינוך, ביכולת של החינוך לעצב, להשפיע ולשנות ועל כן  החינוך עומד בראש סדר העדיפויות בגבעת זאב ואני יכול לומר בגאווה כי בשנים בהן אני מכהן כראש המועצה הוכפל תקציב החינוך ביישוב". ראש המועצה הדגיש בדבריו את העשייה היישובית לקידום נושא הנוער ציין שניים מהם לדוגמא- "נקודת המבט של אנשי החינוך ביישוב היא חינוכם לערכים והכנתם לגילוי אחריות מעורבות בקהילה.

בעבודה משותפת של מחלקת הנוער ביישוב עם מנהל חברה ונוער במשרד החינוך, המפקחים ומנהלות בתי הספר, אנו פועלים להעצמת מנהיגות הנוער.

ואני גאה לומר לכם שבגבעת זאב, צומחים מנהיגי העתיד וכבר עתה אנו תופסים מקום מרכזי במנהיגות הנוער במחוז ירושלים, יו"ר מועצת הנוער במחוז הוא איתי קופמן וסגנית היו"ר היא אוהב חן, שניהם מגבעת זאב, שניהם ילדינו וזו עבורנו גאווה יישובית!"

בתום דבריו העניק אברהמי למוטי סמט ספר תנ"ך מהודר לאות הוקרה על שותפותו בהובלת מערכת החינוך בגבעת זאב.

מרים פרץ זכתה לברכה חמה במיוחד ולהוקרה על פעילותה ארוכת השנים למען היישוב וראש המועצה העניק לה מגן הוקרה ובו נכתב-

"הדרך הנכונה לחנך בני אדם היא להיות להם לדוגמא" אלברט איינשטיין

למרים פרץ היקרה

באהבה ובהערכה על פעילותך ארוכת השנים למען גבעת זאב

את שהחינוך בראש מעינייך ואהבת הבריות היא נר לרגלייך

מהווה עבורנו אבן שואבת להשראה ולדוגמה"

מוטי סמט ברך את הנוכחים ואמר- "מקצוע ההוראה הנו מקצוע מפרך, עם מקדם שחיקה גבוהה ביותר. חשוב לשמור על המורים ולמצטיינים יש לתת תגמול דיפרנציאלי, למנהלים, לעובדי ההוראה, לגננות זהו אמצעי חשוב לבטא הערכה וגם לעודד מצוינות"

סמט הקריא את שירו של חברו ד"ר רחמים מלמד "יש תודה":

"יש תודה לשיר ערב

יש תודה שהיא מכתב מקרב

יש תודה לפרח מלבלב

יש תודה יוצאת מהלב..."

בתום דברי הברכה צפו הנוכחים בהצגת היחיד של השחקן יעקב כהן "סולם יעקב" בה הוא נותן הצצה אישית וחשופה לתחנות חייו מרגע עלייתו לארץ בגיל 6 עד היום. ההצגה מכניסה את הקהל לסיפורו האוטוביוגרפי של כהן- תמהיל שכולל לא מעט קשיי הסתגלות  כעולה חדש במגדל העמק, גיל התבגרות לא פשוט ומעל הכל מלחמה עיקשת ובלתי מתפשרת  על חלומו הגדול להיות שחקן. אותו " חיידק" במה שדבק בו מאז היותו ילד.  ההצגה היא פסיפס חיים אנושי ומרגש, המציפה נושאים הנוגעים לכל אחד ומאתנו – הרצון להיות שייך ואהוב, חשיבותו  של הדימוי העצמי והאמונה בעצמך , ההליכה עד הסוף ללא פשרות על לניצחון ו"אני מאמין לחיים"- אם תרצה באמת ותתעקש"- תצליח.

כנס החינוך תשעז.jpg

fbx vjhbul ,agz 2.jpg